姓名:         地址:          邮政编码:         


.10分)判断下面每组词的音节数多少,若音节数一样多,用“=”连接这两个词;若左边的多,用“>”;若右边的多,用“<”:

例:bone=sidi    esti>la    manki<kalkali

    a.a eti    babili         b.pura lazura

    c.infano    leciono        .bovo   bordo

    d.oho        nur            e.drako     eta o

    f.ordinara   originala      g.kio    is

          *. rano                 pokaoshi-s2.gif (92 bytes)to                 h.kreski    kuiri

.(10)下面左栏为词根,右栏为词缀。请根据左栏中的汉语意思,将右栏相应词缀的字母填入左栏的括号内.

        (   )1.坏的         bona        a.        eg        

    (   )2.回来         veni         b.        ej        

    (   )3.清洁工 pur       o         c.mal        

    (   )4.美化bel          i         .        ig      

       (   )5.玩具lud          o         d.        ec        
 
    (   )6.
岳父          patro         e.dis        

       (   )7.友谊amik          o         f.bo      

    (   )8.食堂man           o         g.        ist        

    (   )9.大笑rid            i         .        il        

     (   )10.散发             doni                  h.         re      

 

.(20)每句话下面有三个词语,请选择其中与句子划线的词语意义相似的一个(在选中的词语前字母上画圈):

: ia frato estas lernejano.

   a.lernolibro    b.instruisto    c.lernanto

1.Ni prenu kafon.

  a.man u  b.drinku  c.donu

2.Lastatempe oni konstruis multajn hotelojn en Beijing.

  a.lo ejojn   b.gastejojn   c.domojn

3.Blankaj plezur ipoj startis.

  a.ekiris  b.eliris  c.finis

4.Vi eraris en la kalkulado.

  a.mal uste kalkulis   b. uste kalkulis   c.tro multe kalkulis

5.Instruistino Li ,post na ado en maro mi akompanos vin a eti en iovendejo Dahua, u bone?

  a.sendos vin    b. iros kune kun vi    c.sekvos vin

6.Diman e mi estos libera kaj mi povos viziti parkon kun mia fileto.

  a.agrabla   b.gaja    c.ne okupita

7.Da shan estas tre parolema.

  a.petolema    b. atas paroli   c.multe ausk?ltas

8.Zhang Hua estas forvokita por ripari fotilojn por sia amiko.

  a.rebonigi   b.redoni    c.prepari

9.La metiarta oj el markreska oj estas pli karaj ol tiuj el pajlo.

  a.amilkaj    b.amindaj   c.multekostaj

10.Mi tre ojas partopreni en tiu i ekskurso.  

     a.konkurso    b.voja o   c.kunsido

 

.(20)每句话中有缺少词尾的词,请从该句后面括号中选择一个适当的词尾(在选中的词尾上画圈):

: u vi atas skrib       (i/as/u/is) leteron en Esperanto?

1.Nun ni komencu la tri        (a/an/e/aj) kunsidon de nia Esperanto-Rondo.

2. i aspektas tre jun      (a/an/e/o).

3.Jam estas dudek minutoj post la sep     (a/aj/ajn/e).

4. u vi bonvol        (os/is/as/us) surskribi vian nomon por mi?

5.Estas beda rind      (a/aj/e/oj),ke instruistino Li Cheng ne eestas nian kunsidon.

6.La arboj estas utill      (a/aj/e/o).

7.La malsaruloj fari is trankvil        (a/aj/an/e),a?dinte la vortojn de la kuracisto.

8.Kian mansakon vi atas? Mi preferas la ru     (e/a/aj/an) al la nigra.

9.Bonvolu a?skulti kantojn prezentit       (aj/ajn/a/an) de mia plia a frato.

10.Oni nomas la domon as-palac         (on/oj/an/o).

 

.(10)下面每句话中有一处空白,从每句话后的三个词语中选一个适当的填入空白处,使句子正确通顺(在选中词语前的字母上画圈):

: Mi estas pli a a ol Feng Mei      du jaroj.

    a.je   b.a    c.kaj

1.i laci is     grimpado.

  a.per  b.por   c.pro

2.Li estas tiel sa a       mia frato.

  a.kiu   b.kiel    c.kio

3.La artisto lo as sur la 3-a eta o.Vi povas iri al lia ambro la? tiu i    .

  a. tupo  b. tupoj  c. tuparo

4.Oni      la urbon per floroj kaj arboj.  

  a.beligis  b.belis  c.beli is

5.Gao Lin povas fari preska ion. Li bone dancas, kantas,pentras,na as,…..Li vere estas      .

   a.lertulo    b.bravulo    c.petolulo

6.Feng Mei nun studas arton pri konstruado en Kolegio, ar i volas fari i    .

  a.po tistino   b.pentristino   c.arkitektino

7.Pli kaj pli da voja antoj venas al la urbo sekve    la disvolvi o do turismo.

  a.de    b.je   c.pro

8.Tiu patriota poeto tre sopiras       sia patrolando.

   a.de    b.pri   c. pro

9. u vi     al ili, ke ni kunsidos en diman o?

   a.sciis    b.scii?is   c.sciigis

10.Mia patro atas kafon, sed    mi pli pla as teo.

       a.kun    b.al   c.de

 

.(10)把下列句子译成世界语:

1.认识你我非常高兴。

 

2.你能告诉我他是谁吗?

 

3.她和她的妹妹一样漂亮。

 

4. 他不但聪明,而且勤奋。

 

.(10)把下面的一段对话译成汉语:

A: u iuj viaj familianoj ?atas Esperanton?

B:Jes, ni iuj atas Esperanton, ar Esperanto estas lingvo simpla,facila, ri a kaj belsona.

A: i estas ne nur tia lingvo ,sed anka utila ilo inter la diversnaciaj popolanoj(各国人民) sur la terglobo.

B:Ho, via familio ja estas feli a esperantista familio!

A:Instruisto, bonvolu a skulti kantojn prezentitajn de mia plia a fratino.

B: u Esperantaj kantoj?

A:Jes. Bonvolu a skulti.

 

.(10)阅读下面一段短文,并回答问题:

La tuta familio: gepatroj kaj gefiloj ekiris hejmen el la librejo.De la librejo is la hejmo estas 15 lioj.La filo ekiris kune kun sia patro, kaj la filino kun sia patrino.Post tri-hora irado la patro venis hejmen. La patrino iris malpli rapide ol la patro. ia rapideco( 速度) estis 4 lioj en iu horo.Tial i ekiris kun la filino duonhoro pli frue ol la patro kaj la filo. La gejunuloj iris multe pli rapide ol iliaj gepatroj .La filo estis duone( 二分之一 )pli rapida ol la patro kaj la filino estis duone pli rapida ol la patrino.

1) Kiuj venis hejmen plej frue?

   

2) Kiu venis la dua kaj kiu la tria?

 

3) Kiu el ili iris plej rapide?

 

        4) Kiu estis la malplej rapida?

 


Ⅰ、
a.= b.< c.< .= d.> e.< f.< g.> .= h.<

Ⅱ、(c)1,(h)2,(g)3,(?)4,( )5,(f)6,(d)7,(b)8,(a)9,(e)10

Ⅲ、1.b 2.b 3.a 4.a 5.b 6.c 7.b 8.a 9.c 10.b

Ⅳ、1.a 2.a 3.a 4.us 5.e 6.aj 7.aj 8.an 9.ajn 10.o

Ⅴ、1.c 2.b 3.c 4.a 5.a 6.c 7.a 8.b 9.c 10.b

Ⅵ、1.Mi tre ojas konati i kun vi.

    2. u vi povus diri al mi ,kiu li estas?

    3. i estas tiel bela kiel ia fratino.

    4.Li estas ne nur sa a sed anka diligenta.

Ⅶ、A:你们一家都喜欢世界语吗?

    B:我们一家人都喜欢世界语。因为世界语简单易学、表现力强,音调优美。

    A:它不仅仅是一种语言,而且是世界上各国人民进行交往的有用工具。

    B:噢,你的家庭真是幸福的世界语之家。

    A:老师,请听我姐姐唱的歌吧。

    B:是世界语歌曲吗?  

    A:
是的,请听吧。

Ⅷ、1.La filo kaj la filino venis hejmen plej frue.

2.La patro venis la dua kaj la patrino la tria.

    3.La filo estis la plej rapida.

        4.La patrino estis la malplej rapida.